Književnost

Moje knjige

Ovo su knjige objavljene do sada. Kako je većina njih rasprodana, u nadolazećem periodu će doći njihova reizdanja, a uskoro će se moći naći njhove prevedene e-book verzije na Amazonu i Appstoreu. Za sada se upoznajte s njima i pogledajte o čemu se tu radi. Ako kliknete na naslovnice, moći ćete vidjeti ulomke tekstova. Knjige postoje i u elektronskom obliku i besplatno se mogu naći na ovoj poveznici.

Besplatni primjerci služe tome da se upoznate s moji knjigama i da, po mogućnosti, kupite ili nekom preporučite tiskanu verziju.

Plavuše za neznalice (putopis)

Kada se skupina pustolova zaputi na vulkan u erupciji ili provodi vrijeme među amazonskim indijancima, a da im nitko ne smanji glave, to je već nekakav pothvat. Nije ni lako proći neozlijeđen u zemljama u kojima brkati i neobrijani odvratnici nose zaflekane potkošulje, niti je lako susresti se s otrovnim stonogama, nekooperativnim kitovima i zapanjujućim katedralskim kunama. No, sve je to mačji kašalj prema situaciji kada se pustolovi sretnu s misterijom neodgonetnutom od osvita čovječanstva – plavušom. Ova knjiga je politički nekorektna, što je svojevremeno uzrujalo stanovitu novinarku, jer joj je smetalo da njeni junaci samo piju i ne raspravljaju o gorućim temama čovječanstva, ni o biciklističkim stazama i ostalim obaveznim likovima te moderne sorte. Pripremite se na putovanje oceanom, susrete s neobičnim ljudima i krajevima te pomno hedonističko promišljanje smisla našeg postojanja. Knjiga se može kupiti, kako kaže izdavač, u svim boljim knjižarama. 

Junker’s i Vailiant protiv sila tame (humorna fantastika)

Kada se dvojica dičnih vitezova sklonih svim mogućim porocima sa svojom hrabrom vojskom niškoristi i ispičutura zapute u rat protiv poremećenog tirana, putene, pohotne vještice i ogromne vojske raznih zlikovaca, dobro im dođe svaka pomoć. Tu se skupila vrhunska družina: predivna ratnica, ezoterični čarobnjak i vitez star više od tristopedeset milijuna godina. Oni kreću u potragu su za artefaktom, za koji nisu sigurni da nije šarena posuda, filozofska misao ili stazica u lišću. A zlikovci napreduju, usprkos tome što su u njihove redove zaplotnjački ubacili milu staricu koja bez prestanka govori o slanini. Dobila je nagradu Artefakt, kao najbolji roman 2018. godine.

 

Smrtonosna mizija i druge priče (humorna znanstvena fantastika) 

On je momak s kvarta, mutne prošlosti i izražene sklonosti prema filekima, usprkos činjenici da je predani vegan. No, u njemu se  također krije i pangalaktički heroj, koji će se, kako bi ssio damu u nevolji, hrabro boriti protiv svemirskih zlikovaca teško zamislivih rasa i vrsta. Uz malu pomoć okutnog  neustrašivi dostavljač cateringa će se suočiti sa samim Nečastivim (premda se tu svakako radi o čistom pretjerivanju), a njegove vizije će ga odvesti u misiju u kojoj će mu prijatelji i suborci biti bića koja on inače rado jede. S druge strane, on pak spada u vrstu bića koju njegovi suborci smatraju poslasticom, no, na stranu s gadarijama, kada se tu malo popije bude tu i pjesme i masline i taburice. O podcikivanju i divljoj strasti, tjelesnim užicima i putenosti, da ne govorimo. 

Junačke zgode Junker’sa i Vailianta (humorna fantastika)

Ovo je knjiga o dvojici  vitezova kojima ništa nije strano. Naginju ženama punom snagom i obožavanjem, piju kao da su uvijek žedni, a šala šalu stiže u svakom trenutku. Veliki su ratnici i nema zlikovca koji neće uzdrhtati na sam spomen njihovih zastrašujućih bijelih oklopa. U njihovom društvu je i neobični čarobnjak Čudni, kao i sva sila vrhunskih junaka i junakinja, koji su uvijek spremni za vino, orgije, pustolovine, ribolov i pripremu vrsne divljači. Dakako, i za borbu, jer teško je bilo biti nenasilan u onim davnim vremenima.  Knjiga je prevedena i na engleski i kao e-book je dostupna na svim glavnim e-storeovima (Kindle, Apple books, Barnes &Noble, Nook, itd.)

 

Blago bogova (humorna fantastika)

Ovo je prvi hrvatski fantasy roman i ima pionirsku, ako ne i omladinsku funkciju u domaćoj žanrovskoj književnosti. Radi se tu o grupi maloj, ali nevelikoj, koja kroz svu silu problema hrabro kreće u pustolovinu, potragu za mačem boga Volosa na kojem je ugraviran kod pomoću kojeg se može komunicirati s umjetnim inteligencijama. Od velike pomoći je i magija, a ni mali jelen nije za baciti. Upoznajte se s kulturama drevnog Sebraha, Zvire i Zaraha, kao i događajima koji su stoljećima bili ovijeni maglom tajanstvenog skrivanja, poznatog samo iniciranima pod nazivom “skrivanje”. Nije baš neki poseban naziv, ai neka ga.  Svi spomenuti događaji bili su dijelom povijesti stare kulture, nedovoljno poznate čitateljima, ali i znanstvenicima. Besplatna e-verzija: 

Treći nos (misterija)

Treći nos je akcijska mistična priča smještena u nekoliko paralelnih Zagreba i predstavlja vječitu borbu protiv zla, utjelovljenog u liku Barbare Celjske, poznatije kao Crna kraljica. Glavni junaci posjeduju neobične moći, kojih na početku nisu bili niti svjesni, a u pomoć će im doći i stvorenja koja nisu od ovoga svijeta. Potraga za vrtnim patuljkom, junakinje će odvesti u mračne predjele zagrebačkog kriminalnog podzemlja, a junaci će otkriti alternativne verzije njihovog rodnog grada. A kada se u cijelu priču umiješaju sile koje vladaju univerzumom, niti jedna stvar ili osoba neće više biti ista, jer, kao što svi znamo, i inače su stvari rijetko onakve kakve se na prvi pogled čine. Knjiga ima paralelne radnje i može se podijeliti na žensku i mušku verziju, što ću i napraviti kada se naučim kako se to radi, jer za to se knjigu treba pretvoriti u intersktivnu aplikaciju, a tom još nisam dorastao.

Najljepši hrvatski mitovi i legende

​Knjiga o hrvatskoj mitologiji inspirirana najranijom hrvatskom predkršćanskom poviješću i mitologijom. To nije znanstveno djelo, nego zbirka priča, koja bi se danas nazivala epskom fantastikom. Upoznajte drevne bogove, junake i priče koje će vam približiti staro božansko pleme Svarožića, zlog boga Črnboga (Črta) i zlu božicu Moranu, kao i borbu junaka i bogova protiv sila zla. Priče su temeljene na stvarnim legendama i prilagođene modernijoj naraciji, da se dobije željeni Tolkien efekt, čije su sve knjige nadahnute keltskom mitologijom. Saznajte nešto o našim drevnim legendama, koje ne zaostaju za mitologijom drugih naroda. Zanimljivo je da su priče raznih europskih naroda poprilično slične, tako da je kršćanska priča o svetom Juri, koji spašava bajnu djevu od zmaja skoro identična ranijoj priči o Svantevidu koji od spomenutog zmaja Zoru, božicu svitanja.

Hangrap i Drobhila – starohmirijski ep (humorna fantastika)

Ovo je moja prva knjiga i ljudi za nju govore da je poprilično opaljena. Pisana je u stihovima i znanstvenim fusnotama, a bavi se sudbinom gorske vile koja odlazi u podzemni svijet kako bi se oslobodila prokletstva bestjelesnosti i posvetila se ozbiljnom seksu, pače razvratu i obiluje raznim razinama putenosti, od uzvišene ljubavo do eksplicitnog prostaštva, tako da je ne preporučam osobama sklonim finoći i političkoj korektnosti. No, kletva joj govori da mora naći nekoga tko će odolijevati njenim čarima, a to nije lako naći ni na ovom ni na onom svijetu. Pročitajte što će sve jadna Drobhila morati proći u potrazi za tijelom od krvi i mesa. Najmanje što možemo reći da će je oteti krijumčari lojem i mašću. Najmanje. Hangrap i Drobhila će nakon svih tih godina doživjeti “face lifting” i biti druga knjiga koja će biti pretvorena u audio seriju.

 

Skip to content